Kick off Regionale Talentnetwerken

Op het Thomas a Kempis (onderdeel van het Arentheem College) te Arnhem, vond 19 januari 2015 de kick-offbijeenkomst van de Regionale Talentnetwerken plaats. Daar werden de Regionale Talentnetwerken door Sander Dekker, staatsecretaris van het ministerie van OCW, gelanceerd. In acht regionale talentnetwerken richten 17 kwartiermakers een netwerk op om het voortgezet en het primair onderwijs te stimuleren en op weg te helpen met het onderwijs voor toptalenten. Het gaat hierbij om allerlei soorten talenten, bijvoorbeeld sociaal, ondernemend, praktisch talent, creatief, cognitief talent en sportief talent. De 17 kwartiermakers zijn aan het publiek voorgesteld en daarna is door elke regio een workshop verzorgd.

Na deze workshops verraste Maurits Koelmans (muzikaal toptalent van het Thomas a Kempis) de bezoekers met een piano concert. De Keynotespreker, Marc Lammers, sloot de bijeenkomst af. Hij gaf zijn visie op talentontwikkeling aan de hand van voorbeelden uit de hockey topsport en benadrukte het belang van talentontwikkeling op school.

Tot slot is de bijeenkomst door Spur of the Moment  samengevat in een geanimeerde cartoon. Bent u benieuwd, klik dan hier.

Wilt u een impressie krijgen van de dag? Karaktertv heeft een mooie compilatie gemaakt! Klik hieronder op de film.

Terug naar het overzicht